More Ability expands into Harrogate Showroom.

Mr Roberts, Pontefract, Wakefield, West Yorkshire - An unusable, tired and dated bathroom was transformed into an accessible wet floor shower solution that included a number of bespoke features.

26 November 2018

athing Problem:

Mr Roberts lived in a 1900’s Victorian house with a bathroom that dated back to the mid 60’s, early 70’s. Situated on the ground floor of the property the lilac bathroom suite consisted of a bath with overhead shower, bath lift and a matching basin with the WC being in a separate room entirely.

Fully tiled there were three tiles variants on display including a Pilkington floral tile, a checked vinyl wall panel tile and a patterned polystyrene tile on the ceiling. Finished with a navy carpet the long and thin bathroom also housed an airing cupboard which had to be taken into consideration when it came to renovating the design which was a result of wanting to create a more stylish and accessible shower room solution.


Bathing Solution:

With difficulty standing for long periods of time it was clear from the start that whatever solution was suggested it would have to facilitate sit down bathing. Having struggled with the existing bath Mr Roberts was conscious of the fact that he preferred the future proofed flexibility that a shower solution would offer and with that was forth coming with the idea of looking into a bath to shower room conversion.

Visiting Mr Roberts to survey the existing bathroom and discuss what options were available to him, with regards to both want and need, More Ability Surveyor and Designer Garry went armed with ideas and concepts. Working with the available space Garry completely turned the room around with some significant layout changes that would make the room feel bigger and open the awkward space up to an accessible wet floor shower solution.

Installation Outcome:

An unusable, tired and dated bathroom was transformed into an accessible wet floor shower solution that included a number of bespoke features. The intruding airing cupboard was used as a clean line in the building of the shower nib which would be used to seal off the wet area to the rest of the room and align the custom built shower bench and also feature a niche for storage.

In the alcove between the two modern wall-hung modular furniture was installed in the form of a vanity basin and a separate storage unit. On the opposite side of the room, and what made this design extra special, was the inclusion of a change and dry bench which had also been custom made. Fully tiled with wall boards in the wet area only the beige and brown suite was finished with complimentary sand stone anti-slip vinyl to the floor.


What Mr Roberts said about More Ability:

“Excellent finish - very happy. I would recommend this company to anyone!”

Share this Post