More Ability expands into Harrogate Showroom.

Mr & Mrs Bailey, Harrogate, North Yorkshire - A large 4-piece traditional bathroom suite was transformed into a warm and welcoming accessible walk-in shower solution.

15 August 2018

Bathing Problem:

Mr & Mrs Bailey had a traditionally styled, bright and white 4-piece bathroom suite consisting of a corner shower enclosure, pedestal basin, low rise WC and a separate bath.

Fully tiled in a swan neck design with dado detailing the existing bathroom, although in great working order, was ready for a modern rethink with the concept of ‘future proofing’ at the core of the complete renovation.


Bathing Solution:

Although the suite was regularly used, both Mr & Mrs Bailey acknowledged that it ‘never felt quite right’. No longer persistent bathers the existing shower was too small and pokey to enable an invigorating shower experience which is where the focus of the renovation would ensue.

Meeting the couple of site to discuss their bathing wants, needs and desires in more detail was More Ability Surveyor & Designer, Garry. Open to ideas and wanting to exaggerate the showering experience, while future proofing the refurbishment, Garry proposed transforming the 4-piece suite into a stylish and accessible walk-in shower solution in order to meet all the specified requirements.

Installation Outcome:

A large 4-piece traditional bathroom suite was transformed into a warm and welcoming accessible walk-in shower solution.

Occupying the entire back wall was the large level access walk-in shower with corian bench, enclosed with a purpose built and bespoke storage housing. On the opposing wall was the Laufen light oak modular basin unit and wall hung WC.

The entire room was wall boarded (half boarded external to the shower and full boarded internal) in a light wood effect tone, with a similar shading applied to the floor covering and a complimentary cappuccino shower tray for colour consistency.


what mr & mrs bailey said about more ability:

“The new shower is wonderful and has all the features we asked for. Some of the fittings were changed at our request when we saw them in situ - this was not a problem for Steve who was very accommodating. The finished bathroom looks smaller than expected.”

Share this Post