Pricing & VAT Exemption

Mr & Mrs Hicks, Worksop, Nottinghamshire – a level access disabled shower solution that catered for all users, their unique requirements and put all members of the decision at the heart of the project with regards to overcoming areas of concern.

1 May 2018

Problem:

Mr & Mrs Hicks had an existing tight shower room that had undergone a number of small adaptations over the years to make it suitable for both users.

Becoming increasingly difficult to manage, as a result of deterioration, the small shower room, that featured a corner cubicle with a high step, had meant more significant alterations were required in order to continue to facilitate safe and independent bathing.


Solution:

Having initially being contacted by Mr & Mrs Hicks daughter, who was wanting to oversee the works from a point of view that her parents were being well looked after, More Ability Surveyor & Designer Nigel spent time at the beginning of the process explaining in detail how we as a company operate, what we do and how we do it.

Wanting to understand the main reasons for the works, what the primary problem was with regards to bathing with a view to providing a bespoke solution that was unique for all users’ wants, needs and requirements, Nigel visited Mr & Mrs Hicks at their property to discuss the works in more detail.

Looking for one person to manage the whole process, Nigel designed a level access disabled shower room that would cater for all users, all present needs and allowed for any potential deterioration should there come a point where wheelchair access would be required.

Outcome:

A very tight and unusable shower room was transformed into a level access disabled shower solution that catered for all users, their unique requirements and put all members of the decision at the heart of the project with regards to overcoming areas of concern.

Future proofing the design for any potential deterioration Nigel incorporated a wash & dry WC, which was also relocated to make better use of the available space, and body dryer, both of which would provide increased means of independent bathing should the need arise.

To further compliment the bespoke design a wall hung basin was also incorporated, along with anti-slip vinyl to the floor. Wanting to preserve elements of the room Nigel ensured that as much of the existing tiling as possible would be saved and sought a complimentary wall boarding alternative for the shower area which is where the majority of the work would take place.


what mr & mrs hicks daughter said about more ability:

“More Ability have helped make adapting my parents' bathroom as easy as possible - from the advice offered by Nigel to Sarah's assistance in the office with scheduling.

Martin, who carried the majority of the work, was friendly, thoughtful, and the quality of his craftsmanship was outstanding. Thank you!”

Share this Post